Ολοκληρώνεται η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Ολοκληρώνεται η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στην αμερικανική πρεσβεία έχει φθάσει το μπλοκ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ.Γ. της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην αμερικανική πρεσβεία είχε φτάσει νωρίτερα και ο κύριος όγκος της πορείας που ξεκίνησε περίπου στις 17.00 από την πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και η Λαϊκή Ενότητα, που είχε προσυγκέντρωση στην οδό Σταδίου, στη συμβολή με την οδό Σανταρόζα.

«Το Πολυτεχνείο ζει», «Ο Τεμπονέρας ζει» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή. Ήταν εξέγερση και πάλι λαϊκή» είναι τα κύρια συνθήματα που ακούγονται στη φετινή, 42η πορεία του Πολυτεχνείου. Συγχρόνως, έχουν προστεθεί πολλά συνθήματα κατά ενδεχόμενης ανάμειξης της Ελλάδας σε επίθεση στη Συρία. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα που ακούγεται από φοιτητές «Φονιάδες των λαών, ιμπεριαλιστές, οι βόμβες σας γεννάνε τους τζιχαντιστές».

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ ξεκίνησε την πορεία του από τα Χαυτεία.

Μπροστά στη γαλλική πρεσβεία η πορεία σταμάτησε, ως φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών κτυπημάτων στο Παρίσι, ο Σύλλογος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων που βρίσκεται στην κορυφή της πορείας του Πολυτεχνείου. Ο Σύλλογος ηγείται της πορείας με πανό όπου αναγράφεται «Αντίσταση για πάντα στον Φασισμό».

Στις 16.30 στην αμερικανική πρεσβεία είχε φτάσει η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου όπου οι νέοι που συνόδευαν τη σημαία έψαλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία, στη συνέχεια δίπλωσαν τη σημαία και αποχώρησαν. Είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη στάση στη γαλλική πρεσβεία ως φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Την αμερικανική πρεσβεία φυλάσσουν δυνάμεις των ΜΑΤ.