Οργισμένες αντιδράσεις από δηλώσεις Μπερλουσκόνι

Σωρεία αντιδράσεων, προκάλεσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που θέλησε να αναφερθεί και πάλι στην λεκτική σύγκρουση του με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, απευθυνόμενος στον οποίο, το 2003 στο Ευρωκοινοβούλιο, τον είχε συμβουλέψει «να παίξει σε κινηματογραφικό έργο τον ρόλο του κάπο, του διοικητή στρατοπέδου συγκέντρωσης».

Παρουσιάζοντας σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο της «Φόρτσα Ιτάλια», ο πρώην «Καβαλιέρε» σημείωσε ότι η συμβουλή του εκείνη προς τον Μ. Σουλτς, πριν έντεκα χρόνια, προκάλεσε τόσο εκτεταμένες αντιδράσεις, «διότι σύμφωνα με τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ».

«Οι μαζικοί τάφοι του Κατίν, όπου οι Ρώσοι έθαψαν τους Πολωνούς αξιωματικούς, βεβαίως και υπάρχουν, αλλά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όμως, όχι», είπε ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αμέσως λόγο για «απόλυτα ατυχή έκφραση».

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (του οποίου ο Μάρτιν Σουλτς είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ζήτησε από όλους τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «να καταδικάσουν τα αναξιοπρεπή σχόλια» του Σ. Μπερλουσκόνι και να διαγράψουν από τα μέλη του ΕΛΚ το κόμμα της Φόρτσα Ιταλία.

«Τα λόγια αυτά του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεβ, «αποτελούν ύβρη για όλο των γερμανικό λαό και όχι μόνον για τον Σουλτς».

Ο «μίστερ TV», τέλος, ζήτησε από τους Ιταλούς να μην ψηφίσουν την κεντροαριστερά, διότι ο υποψήφιος της είναι ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, όπως είπε, είναι γνωστό ότι δεν αγαπά ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και την Ιταλία.

 

 

 

Πηγή: Έθνος