Ορκωτοί λογιστές “ξεσκονίζουν” τα “πόθεν έσχες” του Καρατζαφέρη

Οι ορκωτοί λογιστές παίρνουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους. Ο λόγος για το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αναμένεται να γίνει φύλλο και φτερό από τους ορκωτούς λογιστές μετά τη διαβίβαση από τις εισαγγελικές αρχές της δικογραφίας για τις δύο υπεράκτιες εταιρείες όπου εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ και την σχετική εντολή Καλαντζή.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαριτίνας Ζαφειριάδου στο real.gr, η δικογραφία έφτασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ. Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα δημοσίευμα της Realnews την Κυριακή και η υπόθεση παίρνει τώρα νέες διαστάσεις.

 

Και ενώ η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής θα ενημερωθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, για τα αποτελέσματα του ελέγχου, στη συνεδρίαση όπου θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πρώην υπουργούς που είχαν ελλιπή πόθεν έσχες, στη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη το 2012, δεν αναφέρονται οι εν λόγων off-shore εταιρίες.