ΟΣΘ: «Όχι στη δέσμευση των αποθεματικών του ΤΣΑΥ»

Την πλήρη αντίθεσή του στη δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ).

 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων και στην προκειμένη περίπτωση του ΤΣΑΥ προέρχονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων, με αποκλειστικό στόχο την εξασφάλιση των συντάξεών τους.

“Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε ότι τα διαθέσιμα αποθεματικά του ΤΣΑΥ δεν περιέχουν κοινωνικό πόρο, δεν περιέχουν τριμερή κρατική χρηματοδότηση, δεν περιέχουν οποιαδήποτε άλλη επιδότηση και πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο. Στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων τα αποθεματικά αυτά έχουν ήδη αποψιλωθεί σημαντικά με ευθύνη είτε των προηγούμενων κυβερνήσεων, είτε των διοικήσεων των Ταμείων (άτοκη κατάθεση στην ΤτΕ, δομημένα ομόλογα, PSI) με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, δυσανάλογα προς τις ανάγκες των Ταμείων”, καταγγέλλει ο ΟΣΘ.

Παράλληλα, καταλήγει ότι “θεωρούμε ότι μια επιπλέον αφαίμαξη των Ταμείων θα αποτελέσει ταφόπλακα στη λειτουργία τους και θα καθοδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του οικοδομήματος της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας”.