Ουκρανία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί στη Μαριούπολη από βομβαρδισμούς σε πυκνοκατοικημένο προάστιο

Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα κατά τους βομβαρδισμούς με πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ στη Μαριούπολη, στρατηγικής σημασίας λιμάνι και τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

 

“Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς των ανταρτών στη Μαριούπολη”, έγραψε ο Βιατσεσλάβ Αμπρόσκιν, αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή του Ντονέτσκ στη σελίδα του στο Facebook.

 

Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας της Μαριούπολης, Ολεγκ Καλίνιν, δήλωσε ότι είδε τρεις πολίτες να πέφτουν νεκροί, ενώ ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι μια αγορά επλήγη από τα πυρά.

 

Ο ουκρανικός στρατός, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι “πυρά ανταρτών από πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ έπληξαν τα ανατολικά προάστια της Μαριούπολης” και ότι σπίτια καταστράφηκαν.

 

“Οι αντάρτες δεν έχουν ανάγκη από την ειρήνη, εκτελούν τις εντολές του Κρεμλίνου για κλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς”, περιοχή πλούσια σε μεταλλεύματα όπου σοβεί από τον Απρίλιο φιλορωσική ένοπλη εξέγερση, πρόσθεσε το γενικό επιτελείο της ουκρανικής επιχείρησης στην ανατολική χώρα.

 

“Όλος ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ. Τα κινητά τηλέφωνο δεν λειτουργούν και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με συγγενείς μας που ζουν στην πληγείσα από τους βομβαρδισμούς περιοχή”, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 32χρονος επιχειρηματίας Εντβαρ. “Οι αντάρτες πήραν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και τώρα βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη”, πρόσθεσε αναφερόμενος στην ήττα που υπέστη αυτή την εβδομάδα ο ουκρανικός στρατός καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα ερείπια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, ύστερα από μήνες μαχών.

 

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτιές και μαύρα σύννεφα καπνού καλύπτουν την πυκνοκατοικημένη περιοχή.