Π. Παπαδόπουλος στο radio1d.gr: “Θέλουν να «γονατίσουν» τα Επιμελητήρια”

Τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας, εξήγησε στο radio1d.gr ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Τόνισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταθλήτρια περιφέρεια», Γιάννη Ιωαννίδη και πως οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
«Έχω τη τιμή να είμαι Α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης. Σε πρόσφατη συνεδρίασή λάβαμε την απόφαση να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της τοπικής αυτοδιοίκησης όλα τα μέλη διοικήσεων των Επιμελητηρίων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πιέσουμε τη κυβέρνηση για αλλαγή στο επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που οδηγεί σε αφανισμό τα Επιμελητήρια», δήλωσε.
Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφτηκε πριν από δύο χρόνια και επιβάλει την άρση της υποχρεωτικής εγγραφής –και επομένως της ετήσιας οικονομικής συνδρομής- στα Επιμελητήρια. Πρόσφατα, 185 βουλευτές όλων των κομμάτων ετοίμασαν τροπολογία με την οποία γίνεται και πάλι υποχρεωτική η εγγραφή. Ωστόσο, αυτή δεν πέρασε με αποτέλεσμα η ΚΕΕΕ να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη κυβέρνηση.
«Υποτίθεται ότι η άρση της υποχρεωτικής εγγραφής έγινε στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Θαρρείς και η ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ στο Επιμελητήριο ήταν εκείνη που οδήγησε στον πάτο τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αντίθετα, παραμένουν σε ισχύ άλλα μέτρα όπως τα 1.000 ευρώ φόρο επιτηδεύματος, 20 ευρώ για τις… παιδικές κατασκηνώσεις του ΙΚΑ και τα 30 ευρώ ως εισφορά αλληλεγγύης, χρήματα τα οποία ουδέποτε επεστράφησαν στους συναδέλφους», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να γονατίσει τα Επιμελητήρια οδηγώντας τα στον οικονομικό μαρασμό.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr