Π. Τσαραμπουλίδης στο radio1d.gr: “Να φύγουν τα μνημόνια και η κυβερνητική κηδεμονία”

Ικανοποιημένος από την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ, αλλά χωρίς να πανηγυρίζει, εμφανίστηκε στο radio1d.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Τόνισε ότι η υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα έχει ισχύ ενός έτους και μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα. Υπογράμμισε ότι η εισοδηματική πολιτική ορίζεται πλέον από υπουργό Εργασίας και όχι από τις Συλλογικές Συμβάσεις. "Αυτό πρέπει να αλλάξει. Να φύγουν τα μνημόνια και η κυβερνητική κηδεμονία. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνονται ελεύθερα, χωρίς να έχουν γνώμη και άποψη η κυβέρνηση και η τρόικα.

Σε αυτό συμφωνούν και οι εργοδότες", ανέφερε. Ο κ. Τσαραμπουλίδης τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε καλό κλίμα και υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των εργοδοτών δεν επιθυμεί περαιτέρω συρρίκνωση του εργασιακού κόστους, καθώς αντιλαμβάνεται ότι σε μία εσωστρεφή αγορά, ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αγοράζει τα προϊόντα που ο ίδιος παράγει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ, το 20% της ελληνικής κοινωνίας πληρώνεται με μεγάλες καθυστερήσεις, ποσοστό που εκτνάσσεται πάνω από το 50% σε ορισμένους κλάδους επαγγελμάτων.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr