Παγκόσμιος τρόμος: Οι βομβιστές είχαν στόχο τα πυρηνικά εργοστάσια!

tromokrates-bryxelles

Τρόμο προκαλούν τα σενάρια που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις προθέσεις των βομβιστών στις Βρυξέλλες. Κι αν επιβεβαιωθούν ανοίγουν νέους δρόμους στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών καθώς η δράση τους παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της βελγικής ενημερωτικής ιστοσελίδας DH τα σχέδια που είχαν οι τρομοκράτες των Βρυξελλών τα αδέρφια Ιμπραΐμ και είναι ότι ήθελαν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου. Αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώνεται με βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και στο οποίο οι τρομοκράτες είχαν καταγράψει τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες τα αδέρφια καμικάζι είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα μπροστά από το σπίτι του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών του Βελγίου προκειμένου να παρακολουθούν κάθε του κίνηση και να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το καθημερινό του πρόγραμμα.
Μάλιστα η αστυνομία πλέον πιστεύει πως οι δράστες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ άλλαξαν το σχέδιο των επιθέσεων τους και προχώρησαν σε χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό, εγκαταλείποντας τον αρχικό τους στόχο που ήταν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου.

Λίγη ώρα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης των Βρυξελλών από τα αδέφια Ιμπραΐμ και Χαλίντ Μπακράουι, εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας στο Βέλγιο υπό τον φόβο νέας επίθεσης. Και αυτό διότι έχει συλληφθεί ύποπτος που έχει σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι καθώς μαγνητοσκοπούσε με κρυφή κάμερα έναν από τους κορυφαίους Βέλγους ερευνητές. Υπάρχουν φόβοι ότι θα γινόταν απαγωγή του για να έχουν πρόσβαση οι δράστες σε πυρηνικά υλικά με στόχο να εξαπολύσουν νέα μεγάλη επίθεση στην χώρα.