«Παιχνίδια πολέμου» των Ρώσων στη Μεσόγειο με το Moskva

Η Ρωσία και η Αίγυπτος ξεκίνησαν σήμερα κοινά ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο, τα οποία θα διαρκέσουν έως την Κυριακή, ανακοίνωσε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

 

«Σήμερα το πρωί, σκάφη του ρωσικού και του αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού (…) απέπλευσαν από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας», ανακοίνωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο πλοίαρχος Βιατσεσλάβ Τρουχάτσοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

«Τις επόμενες ημέρες, τα σκάφη των δύο στόλων θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας, έρευνας και διάσωσης πλοίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα και έρευνας για ύποπτα σκάφη», πρόσθεσε.

 

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, συμμετέχει στα γυμνάσια αυτά, όπως και ένα αποβατικό πλοίο, ένα πυραυλοφόρο και ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού του ρωσικού Πολεμικου Ναυτικού.

 

Η Αίγυπτος ανέπτυξε από την πλευρά της δύο φρεγάτες, δύο πυραυλοφόρα σκάφη και ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμου.

 

Αυτά τα ναυτικά γυμνάσια, με την ονομασία «Γέφυρα φιλίας 2015», είναι οι πρώτες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας και της Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων έχει αρχίσει μια προσέγγιση μετά την εκλογή του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ