Παλιαδέλη: Φαινόταν εξ αρχής ότι ο τάφος ήταν συλημένος

Τη θέση ότι ο τύμβος της Αμφίπολης ήταν εξ αρχής και με σαφείς ενδείξεις συλημένος εξέφρασε η καθηγήτρια Αρχαιολογίας, Χρυσούλα Παλιαδέλη.

 

«Από την αρχή φαινόταν ότι ο τάφος είναι πειραγμένος. Η εικόνα ήταν σαφής», δήλωσε η κ.Παλιαδέλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 

«Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την άνοδο των προσδοκιών από την Αμφίπολη, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του ευρήματος. Όταν τελειώσει και η έρευνα στο χώμα στον τρίτο θάλαμο, εάν δεν βρεθούν άλλα στοιχεία η ανασκαφή κλείνει», σημείωσε.

 

Οσο για το εάν υπάρχει πέρασμα κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, η κ.Παλιαδέλη υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε είναι σπασμένα κομμάτια. Δεν βλέπουμε μία κατασκευή που να οδηγεί σε κρύπτη».

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αν ισχύει ότι ο τελευταίος τοίχος είναι σφραγισμένος, τότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι το μνημείο τελειώνει εκεί».

 

Τέλος, η κ.Παλιαδέλη τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι στον ίδιο τύμβο δεν υπάρχουν κι άλλοι τάφοι», εκφράζοντας την ελπίδα πως θα βρεθούν στο μνημείο οστά και έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του νεκρού.