ΠΑΜΑΚ: Ημερίδα για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υλοποιώντας τη δέσμευση να συστρατευθεί στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στη 1 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

 

Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε μέσω της δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» – τίτλος που προήλθε από το γεγονός ότι στατιστικά διαπιστώθηκε πως ένα στα πέντε παιδιά γίνεται θύμα  σεξουαλικής  κακοποίησης. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας που συμμετέχει  στην ενεργό και οργανωμένη δράση κατά του αποτρόπαιου αυτού φαινομένου.

 

Η δέσμευση στήριξης ανελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, έπειτα από επίσκεψη της βουλευτού Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Έλενας Ράπτη, η οποία είναι συντονίστρια της εκστρατείας στην Ελλάδα, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

 

Στη συνάντηση, εκτός από τη διοργάνωση της ημερίδας, προγραμματίστηκε να αναρτηθεί μπάνερ της καμπάνιας στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιδρύματος, να γίνει διανομή εντύπων στα μέλη ΔΕΠ και στο προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από ομάδα εθελοντών φοιτητών, να γίνει ηλεκτρονική αποστολή των φυλλαδίων και τηλεοπτικού σποτ στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως επίσης και να γίνει μετατροπή των εντύπων της εκστρατείας βάσει του συστήματος μπράϊγ, για όσους έχουν προβλήματα όρασης, με τη συμβολή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Στην ημερίδα της Δευτέρας, εκτός από τη συντονίστρια της εκστρατείας, κ. Ράπτη, θα μιλήσουν η διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και χειρουργός κ. Γιώτα Σασοπούλου, η ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Ματίνα Γαβριήλογλου και ο κ. Αντώνης Παπαντωνίου, ο οποίος θα είναι ο εισηγητής της ενότητας «Ανήλικοι και Διαδίκτυο».

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα διανεμηθεί έντυπο υλικό της εκστρατείας.