Παν.Τσαραμπουλίδης στο radio1d.gr: “Διαφθορά και παραοικονομία τα μεγαλύτερα προβλήματα”

Την πεποίθησή του ότι σε μία πενταετία μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με την προϋπόθεση να “σοβαρευτούν” πολίτες και πολιτικοί και να παταχθούν παραοικονομία και διαφθορά, εξέφρασε στο radio1d.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. 

 

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα εταιριών της Θεσσαλονίκης, τα οποία αποδεικνύουν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβληθεί. “Το Πάσχα, σούπερ μάρκετ αρνήθηκε να δώρο το δώρο στους υπαλλήλους και προσφέρθηκε να τους δώσει… κατσίκι! Εταιρία επίπλων ξέχρέωνε με… έπιπλα τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους της και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έδωσε μεταχειρισμένα οχήματα στους υπαλλήλους της προκειμένου να μειώσει το ποσό που τους χρωστούσε. Είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το τι συμβαίνει στην ιδιωτική αγορά εργασίας. Οι εργαζόμενοι φοβούνται να αντιδράσουν και πολλές φορές δέχονται τις πιέσεις καθώς γνωρίζουν ότι αν παραιτηθούν ή απολυθούν θα είναι δύσκολο να βρουν εργασία”, είπε.

 
 Ο κ. Τσαραμπουλίδης αποκάλεσε “ανώμαλη” τη περίοδο που διανύουμε σε ότι αφορά τα εργασιακά και έκανε λόγο για “εγκλήματα και λάθη του παρελθόντος”. “Αφήσαμε να φύγουν οι επιχειρήσεις μας στις γειτονικές χώρες. Δεν παράγαμε ποιοτικά προϊόντα. Όλα αυτά πληρώνουμε τώρα”, κατέληξε. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr