Παναττική στάση εργασίας ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη

ΦΩΤΟ: PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΩΤΟ: PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παναττική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στην «ασφαλιστική-συνταξιοδοτική ‘απορρύθμιση’ που προτείνει η συγκυβέρνηση».

Την ίδια ημέρα, στις 12.00, το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία εκτιμά ότι «όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και η αποπληρωμή του χρέους, τόσο τα δεινά, η δυστυχία και η εξαθλίωση θα επεκτείνεται για το λαό». «Σε περίπτωση ψήφισης της ‘εκτρωματικής’ πρότασης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν θα ‘εξευμενιστούν’ οι δανειστές αλλά θα τους ανοίξει κι άλλο η όρεξη», προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τονίζοντας ότι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων είναι ο καταλύτης για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης και των θεσμών.