Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας, 11 Μαϊου: δωρεάν συναντήσεις με λογοθεραπευτές

Συνέντευξη της Γεωγραφικής Εκπροσώπου Μακεδονίας του ΣΕΛΛΕ στο radio1d.gr

Καμπάνια ενημέρωσης του κοινού με δράσεις ανά την Ελλάδα και δωρεάν προσωπικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές διοργανώνει ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) για την Κυριακή 11 Μαίου, Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας.
Η Γεωγραφική Εκπρόσωπος Μακεδονίας του ΣΕΛΛΕ, Γεωργία Πανταζή, μίλησε για το έργο του Συλλόγου, το στόχο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Επίσης, απάντησε σε καίριες ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα λόγου και ομιλίας και τη συμβολή της λογοθεραπείας.
Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον  ΣΕΛΛΕ ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας και εορτάζεται φέτος για δεύτερη φορά με ημερίδες ενημέρωσης σε 12 περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης του κοινού σε: Αττική, Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Καλαμάτα, Λάρισα, Ιωάννινα, Καρπενήσι, Αγρίνιο, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Καβάλα, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Σιδηρόκαστρο Σερρών, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Χανιά Κρήτης. Επιπλέον, θα λειτουργήσουν συμβουλευτικοί Σταθμοί για δωρεάν ατομικές συναντήσεις με επιστήμονες λογοθεραπευτές στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα: Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα
Σάββατο 10 Μαΐου, 10:00 – 19:00
Θεσσαλονίκη: Μουσείο Κινηματογράφου Θες/κης
Κυριακή 11 Μαΐου, 10:00 – 18:00
Πάτρα: Επιμελητήριο Αχαΐας
Σάββατο 10 Μαΐου, 10:00 – 17:30
Λάρισα: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Κυριακή 11 Μαΐου, 11:00 – 14:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο  210 3848362 ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@selle.gr, για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσουν δωρεάν προσωπική συνάντηση με εξειδικευμένο λογοθεραπευτή στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας. Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου, www.selle.gr.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του ΣΕΛΛΕ, όπως τόνισε η κα Πανταζή, είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι η λογοθεραπεία και πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας. Φέτος, το θέμα των εκδηλώσεων είναι οι “Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας”.

Ακούστε τη συνέντευξη της Γεωγραφικής Εκπροσώπου του ΣΕΛΛΕ, Γεωργίας Πανταζή, στο radio1d.gr και στο Δρόμο της Εδέμ με τη Γεωργία Γιολτζίδου ΕΔΩ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr