Παπανδρέου: Πατριωτικός στόχος να μείνει η Ελλάδα όρθια

Την στήριξή του στην προσπάθεια παραμονής της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, προκειμένου να σταθεί στα πόδια της χωρίς εξαρτήσεις, επιβεβαίωσε ο Γ.Παπανδρέου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «πατριωτικός σκοπός είναι να μείνει η Ελλάδα όρθια».

 

Η χώρα μας θα πρέπει να διατηρήσει το κεκτημένο της ισχυρής θέσης στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, είναι κάτι που δεν πρέπει να χαθεί, είπε ο κ.Παπανδρέου.

 

Θα θέλαμε μία διαφορετική Ευρώπη, όχι μία συντηρητική αλλά μία προοδευτική Ευρώπη της ανάπτυξης, με περισσότερη Δημοκρατία, μία Ευρώπη της αλληλλεγγύης, της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, συνέχισε.

 

Σημείωσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο και εντός αυτού είμαστε αναγκασμένοι να προασπίσουμε το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

 

Σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι χρειάζεται να γίνει κατανοητό πως πρέπει να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες ξεκίνησαν το 2009 αλλά «έμειναν στη μέση», ώστε να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας και να σταματήσουν τα παρασιτικά φαινόμενα.

 

Είναι αναγκαίο κατά τον ίδιο να διαμορφωθεί ένα κράτος δικαίου και μία αναπτυξιακή προοπτική που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα δικά της πόδια χωρίς εξαρτήσεις. Αυτός είναι ο στρατηγικός, ο εθνικός στόχος και για αυτόν θα παλαίψουμε και θα στηρίξουμε όσους έχουν την ίδια επιδίωξη, υπογράμμισε.

 

Μήνυμα στήριξης από την Κρήτη

Η συνάντηση του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να στηρίζει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV», τις ημέρες του Πάσχα, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε κατά των Σαμαρά και Βενιζέλου για τη στάση που κράτησαν το 2012.

 

Κατηγόρησε μεταξύ των άλλων τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δεν τον στήριξε στις Κάννες, όταν όπως είπε οι εταίροι αποδέχθηκαν την πρότασή του για δημοψήφισμα, ενώ ανέφερε ότι με τη στάση του συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης.

 

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι δεδομένης της αποχώρησης Βενιζέλου από την προεδρία του Κινήματος, δέχεται εισηγήσεις να αναλάβει πρωτοβουλίες.

 

Πηγή: Έθνος