Πάπας Φραγκίσκος: Δώρο Θεού η δημοτικότητά μου

Στο… τέλος αναφέρθηκε αστειευόμενος ο 77χρονος Πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας ότι δίνει στον εαυτό του «δύο με τρία χρόνια ζωής», ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής του.

Λίγες ώρες αργότερα, μία τραγική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας: Τρεις συγγενείς του Πάπα Φραγκίσκου, η σύζυγος ενός ανιψιού του και τα παιδιά τους, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Κόρντομπα της Αργεντινής, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει τη δημοτικότητά του, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι πλέον την αντιμετωπίζει πιο φυσικά αν και στην αρχή τον τρόμαζε.

«Το βλέπω σαν γενναιοδωρία του Θεού. Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου, όχι να γίνομαι αλαζόνας. Διότι γνωρίζω ότι αυτό θα κρατήσει για λίγο. Δύο με τρία χρόνια και μετά… στον Οίκο του Θεού» είπε αστειευόμενος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ενδεχόμενο συνταξιοδότησής του, όπως έκανε και ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος, εάν καταλάβει ότι δεν μπορεί πια να τελέσει τα καθήκοντά του.

Το να παραιτηθεί του αξιώματός του, αποτελεί μια πιθανότητα «ακόμα και αν δεν αρέσει σε ορισμένους θεολόγους». «Ο Βενέδικτος ΙΣτ’ άνοιξε τον δρόμο» είπε.

«Τα θύματα είναι ένα βρέφος οκτώ μηνών και ένα νήπιο δύο ετών καθώς και η μητέρα τους. Ο σύζυγος της γυναίκας, Οράσιο Μπεργκόλιο, που είναι ανιψιός του Πάπα, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Καρίνα Φερέιρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις επαρχίες Ροσάριο και Κόρντομπα, κοντά στην κοινότητα Βίλα Μαρία, 550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες. Για άγνωστους λόγους, το αυτοκίνητο που μετέφερε την οικογένεια προσέκρουσε στο πίσω μέρος μιας νταλίκας φορτωμένης με καλαμπόκι.

Ο Οράσιο Μπεργκόλιο είναι γιος του Αλμπέρτο, του αδελφού του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Πάπας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα.«Ενημερώθηκε […] και ζήτησε από όσους συμμετέχουν στην οδύνη του να προσευχηθούν μαζί του» ανέφερε ο εκπρόσωπός του, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, σε λακωνική ανακοίνωσή του.

 

 

Πηγή: Το Βημα