Πάπας: Πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος την τρυφερότητα!

«Πόσο ανάγκη έχει σήμερα την τρυφερότητα ο κόσμος!». Τα λόγια αυτά επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος για να μεταφέρει στους πιστούς ένα μήνυμα ζεστασιάς και αγάπης, κατά την λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, στην βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, καλώντας τους πιστούς να αφήσουν τον Θεό να μπει στη ζωή τους και να διαλύσει το σκοτάδι.

 

Ο Αργεντίνος Πάπας φορώντας λευκά άμφια είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος όπου πρέπει να θυμόμαστε το μήνυμα του Θεού ότι «η ειρήνη είναι ισχυρότερη από το σκοτάδι και τη διαφθορά».

 

«Το ερώτημα που τέθηκε σε εμάς από την παρουσία του βρέφους είναι ‘Επιτρέπω στο Θεό να με αγαπήσει;’», είπε. «Έχουμε το θάρρος να καλωσορίσουμε με τρυφερότητα τις δυσκολίες και τα προβλήματα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μας; Πόσο πολύ ο κόσμος χρειάζεται τρυφερότητα στις ημέρες μας».

 

Μπροστά από τον μικρό Ιησού, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μίλησε για το θαύμα αυτού του παιδιού που «σαν τον ήλιο φωτίζει τον ορίζοντα, κατεβαίνοντας από ψηλά».

 

«Εκείνος σήκωσε στους ώμους του την αδυναμία μας, τον πόνο και τα άγχη μας, τις επιθυμίες μας και τα όριά μας. Το μήνυμα που όλοι περίμεναν, αυτό που όλοι ψάχνανε στο βάθος της ψυχής του, δεν ήταν άλλο από την τρυφερότητα του Θεού. Του Θεού που μας κοιτά με μάτια γεμάτα στοργή, που δέχεται την δυστυχία μας, που είναι ερωτευμένος με την μικρότητά μας» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο Ποντίφικας,

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει σήμερα την δεύτερη χριστουγεννιάτικη ομιλία του «Urbi et Orbi» στους χιλιάδες πιστούς που αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, αλλά και στους πιστούς όλου του κόσμου.

 

Μήνυμα συμπαράστασης στους χριστιανούς της Μ. Ανατολής

Την Τρίτη, ο Ποντίφικας απέστειλε επιστολή αλληλεγγύης στους Χριστιανούς της Μ. Ανατολής, γράφοντας ότι «η μουσική των χριστουγεννιάτικων ύμνων σας θα συνοδεύεται από δάκρυα και αναστεναγμούς».

 

Δίχως να αναφερθεί ονομαστικά στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους , έκανε λόγο για την δράση «μιας νέας και ενοχλητικής τρομοκρατικής οργάνωσης πρωτοφανών διαστάσεων που έχει διαπράξει όλου του είδους τις βίαιες και απάνθρωπες ενέργειες».

 

Τα μεσάνυχτα χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν, ενώ μέσω των βιαιοτήτων τη γέννηση του Θεανθρώπου.