Παραιτήθηκαν τρεις Γενικοί Γραμματείς

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν το μεσημέρι της Τρίτης, τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

 

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκαν από τη θέση του Γ.Γ. Συντονισμού της κυβέρνησης ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, από τη θέση του Γεν. Γραμματέα Ενημέρωσης ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και από τη θέση του Γεν. Γραμματέα Επικοινωνίας ο κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος.

 

Ο κ. Βαρτζόπουλος θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο κ. Κατσανιώτης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας με τη Ν.Δ., στην Αχαϊα, ο δε κ. Παναγιωτόπουλος στην Αρκαδία.

 

Οι τρεις, όπως όλοι οι Γραμματείς της κυβέρνησης, έχουν κώλυμα εκλογιμότητας εφόσον δεν παραιτηθούν 18 μήνες πριν τον προγραμματισμένο χρόνο των εκλογών, δηλαδή τον Ιούνιο του 2016. Τύποις και οι τρεις θα μπορούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο το έπραξαν τώρα καθώς η πιθανότητα εκλογών τυς πρώτους μήνες του 2015, λόγω της Προεδρικής εκλογής, είναι αυξημένη.

 

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, αποσυνδέουν τις τρεις παραιτήσεις από το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών εντός του 2014.

 

Ο κ. Βαρτζόπουλος, που διετέλεσε και υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θα αναλάβει θέση ευθύνης στο κόμμα ενώ, όπως όλα δείχνουν, Γ.Γ. Συντονισμού θα αναλάβει ο κ. Δημήτρης Πτωχός, σήμερα σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού. 

 

Πηγή: Καθημερινή