Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απίστευτη όσο και προκλητική δήλωση του αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννη Τζιφόπουλου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε τοπικό κανάλι της Πιερίας μίλησε ανοιχτά για ανάγκη «φασιστοποίησης» της εξουσίας.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιφόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Πιερίας και αναφερόμενος στην κρίση στα ΑΕΙ είπε χαρακτηριστικά:

 

«Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας αλλιώς δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας. Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

 

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση του συλλόγου των φοιτητών φιλολογίας, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Τζιφόπουλο ότι:

 

«Ανήμπορος ν’ αντεπεξέλθει ως πρόεδρος του τμήματος φιλολογίας στις πιέσεις του φοιτητικού συλλόγου, κατέληγε ευθυνόφοβα σε μια μόνιμη απειλή παραίτησης από τα καθήκοντά του.

 

Εμείς να τους θυμίσουμε τη ρήση του Τζον Λοκ, του κυριότερου αντιπροσώπου του αγγλικού εμπειρισμού, ότι «οι γνώσεις αξίζουν όταν τις κατέχουν άνθρωποι με σωστή συμπεριφορά».

 

Δεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ μετά την απίστευτη όσο και προκλητική δήλωσή του για ανάγκη «φασιστοποίησης» της εξουσίας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.

 

Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.».

 

Πηγή: Έθνος