Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δ.Παπαγιαννίδης

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ υπέβαλλε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την καθυστερημένη κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου στο τροχαίο που σημειώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στη Σάμο, όπου σκοτώθηκε ένας 34χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών και καταγγέλλοντας πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων στο έργο του.

 

Σημειώνεται ότι για το θάνατο του πολύτεκνου πατέρα κατηγορήθηκε το ΕΚΑΒ που δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό με αποτέλεσμα ο άτυχος 34χρονος να ξεψυχήσει στο δρόμο. Το τροχαίο έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο άτυχος άντρας έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού.

 

Όπως δηλώνει ο κ. Παπαγιαννίδης στην επιστολή της παραίτησής του «ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση, πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του ΕΚΑΒ…».

 

Αναφέρεται στο πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο 34χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, στη Σάμο, κατέληξε μετά από τροχαίο δυστύχημα και ζητά συγνώμη από την οικογένεια του θύματος γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βάρδιας δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό, επειδή βρισκόταν καθοδόν για την παραλαβή άλλου περιστατικού.

Κάνει λόγο για εσωτερικό πόλεμο που αντιμετώπισε στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τα κενά στις δομές του ΕΚΑΒ, καθώς και στη διαδικασία επανεξέτασης του διαγωνισμού προμήθειας των 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων μέσω ΕΣΠΑ, «αφού αντιμετώπισα έναν οχετό ενστάσεων, αντιδράσεων και κακόβουλων σχολίων τελικά κατάφερα να τον φθάσω στο στάδιο ανοίγματος των οικονομικών προσφορών», σημειώνει.

Τέλος, ευχαριστεί τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και εύχεται «καλό κουράγιο σε όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. και ιδιαίτερα στους άξιους μαχητές, που λέγονται Διασώστες».