Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία

Συνεχίζονται τα προβλήματα που προξένησαν τα έντονα καιρικά των προηγούμενων ημερών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία.

 

Οι δυνατές βροχοπτώσεις, οι κατολισθήσεις και οι χιονοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο καθώς και πλημμυρικά φαινόμενα σε γεωργικές εκτάσεις.

 

Στο Κιλκίς, εξαιτίας της καθίζησης του οδοστρώματος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) και στο νομό Καστοριάς, λόγω κατολισθήσεων, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής, μέσω Κορομηλιάς, από το 11ο έως το 21ο χλμ. Επίσης, στη Ροδόπη, εξαιτίας της υπερχείλισης των υδάτων, έκλεισαν οι διαβάσεις: Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στο νομό Τρικάλων, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις έχουν κατακλυστεί από νερά, στα δημοτικά διαμερίσματα Κλοκοτού, Φαρκαδόνας, Πηνειάδας και Κεραμυδίου, εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών Πηνειού και Ενιπέα.

 

Και στο νομό Καρδίτσας, από την υπερχείλιση του ποταμού Πετριλιώτη και την καθίζηση της γέφυρας Πετρωτού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην επαρχιακή οδό Μουζακίου – Αργιθέας, στο 50ο χλμ.Ακόμα, λόγω υπερχείλισης του παραπόταμου Αυλάκι, καλύφθηκε από τα νερά έκταση 2.500 στρεμμάτων αγροτικής γης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαγούλας Καρδίτσας – Μ. Καλύβια Τρικάλων.

 

Επίσης, στην περιοχή της Λάρισας, εξαιτίας αυξημένου όγκου υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στο 3ο χλμ, της επαρχιακής οδού Αμπελώνα – Δελερίων.
Προβλήματα παρατηρούνται, εξάλλου, από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πέλλας, της Φλώρινας, της Καστοριάς και της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας Πέλλας, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ.

 

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο, όπως επίσης και για τα οχήματα που κινούνται, μέσου του ίδιου δρόμου, αλλά από Καστοριά προς Φλώρινα, από το 18ο έως το 28ο χλμ. Στο νομό Καρδίτσας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας – Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος), Μουζακίου – Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ, (θέση Αγ.Νικόλαος), Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από το 46ο έως το 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκι).