Πάρις Μπίλιας στο radio1d.gr: «Φταίνε όλοι» για τη κατάντια με το μετρό

Ευθύνες στην Αττικό Μετρό, την ανάδοχο του έργου κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης καθώς και τους φορείς της πόλης, για το «φρένο» στις εργασίες, επέρριψε ο νέος πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, Πάρις Μπίλιας στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Παπάφειο Ίδρυμα, καθώς με τις κινήσεις και τις επιλογές τους, δημιούργησαν πρόβλημα στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου, παρότι το μετρό Θεσσαλονίκης έχει την αποδοχή όλης της κοινωνίας.

 

Χαρακτήρισε «ολέθρια» τη λύση της καταγγελίας της σύμβασης και της επαναπροκήρυξης του έργου, καθώς θα επιφέρει καθυστέρηση ακόμη και τριών ετών. Παρ’ όλα αυτά –είπε- ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση και θα πρέπει σύντομα να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα μεγάλα έργα της κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα προχωρήσουν όλα καθώς υπάρχει οικονομική στενότητα και χαρακτήρισε ύψιστης προτεραιότητας τα έργα οδικής σύνδεσης όλων των πρωτευουσών των νομών της περιφέρειας με τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ερωτηθείς για τα προβλήματα του ΤΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν, εφόσον εφαρμοστεί πλήρως ο νέος νόμος που έδωσε επιπλέον αρμοδιότητες στο Επιμελητήριο.

 

Του Άγγελου Αγγελίδη, 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr