Πάρις Μπίλλιας συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμαριάς κ.Θεοδόση Μπακογλίδη

Το Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, Πάρις Μπίλλιας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προοπτική υλοποίησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, για την αναμόρφωση το παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι, μέχρι το Αγγελοχώρι, καθώς ο Δήμος Καλαμαριάς, είναι ένας από τους παράκτιους Δήμους που συνεργάστηκαν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΕ/ΤΚΜ στην κατάρτιση του ΕΧΣ.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογλίδης, ενημέρωσε τον κ. Μπίλλια για τις προοπτικές αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και τα προβλήματα που προκαλεί πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρις Μπίλλιας τόνισε τα εξής:

«Η ποιότητα της συνεργασίας που είχαμε Δήμοι, Περιφέρεια και ΤΕΕ/ΤΚΜ στην κατάρτιση του ΕΧΣ για το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί την ιδανική απόδειξη της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει στη Θεσσαλονίκη η αρμονική συνεργασία των τοπικών δυνάμεων, πέρα και πάνω από τα προσκόμματα που μπορεί να δημιουργεί η όποια γραφειοκρατία και ο συγκεντρωτισμός αρμοδιοτήτων της κεντρικής Πολιτείας. Εύχομαι, αυτή η ποιότητα συνεργασίας να την διατηρήσουμε και στο στάδιο της υλοποίησης του μεγαλόπνοου εγχειρήματος, που μπορεί  να αποτελέσει έναν δυναμικό βατήρα διαρκούς ανάπτυξης της περιοχής τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα είναι γεγονός, ότι υπάρχουν θεσμικά εργαλεία, όπως η Τράπεζα Γης, με τα οποία μπορεί να ξεπεραστεί το πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς. Ωστόσο, στην αποτελεσματική αξιοποίηση των εργαλείων αυτών σε παρόμοιες περιπτώσεις, πρέπει να συνδράμει και το κεντρικό κράτος, παρέχοντας αφενός την αναγκαία ευελιξία στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας αφετέρου με την επιτάχυνση των από μέρους του διαδικασιών, στις περιπτώσεις που το ίδιο περιλαμβάνεται στους ιδιοκτήτες μιας κατακερματισμένης έκτασης.»