Παρίστανε τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων και… εισέπραττε ενοίκια

Τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα παρίστανε ένας 59χρονος κατορθώνοντας με τον τρόπο αυτό να αποσπά χρηματικά ποσά από υποψήφιους ενοικιαστές.

 

Ο 59χρονος συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εξαπατήσει συνολικά εννιά άτομα αποσπώντας συνολικά 2.500 ευρώ ως… ενοίκια σπιτιώ που δεν του ανήκαν. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για «απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση», «αντιποίηση» και για κατοχή πλαστού δελτίου ταυτότητας.

 

Οπως προέκυψε από την έρευνα ο 59χρονος παρουσιαζόταν σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής και κατόρθωνε να τους αποσπά τα κλειδιά. Στη συνέχεια, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων διαμερισμάτων αποσπούσε χρηματικά ποσά – μισθώματα από πολίτες που έψαχναν να νοικιάσουν σπίτι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έφτανε στο σημείο ακόμη και να συντάσσει… ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. Από την ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι εξαπάτησε συνολικά έξι άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.510 ευρώ.

Μάλιστα, όπως προέκυψε ο 59χρονος λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του υποδυόμενος το δικαστικό κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ιδιοκτήτη διαμερίσματος και να του αποσπάσει τα κλειδιά ενός σπιτιού. Στη συνέχεια ο ίδιος επιχείρησε να εξαπατήσει αλλοδαπή γυναίκα που ενδιαφερόταν να νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

 

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για απάτη.