Παρουσίαση υποψηφιότητας για το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Παρουσία πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων «Ενυδρείο» στον Εύοσμο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδυασμού του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου.

Ο κ. Σωτηράκης ανέπτυξε τις προτάσεις και τις ιδέες του για το δήμο δίνοντας το στίγμα της διοίκησης που θα ακολουθήσει ζητώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών.

 

 «Η παρουσία όλων σας αποτελεί για μας τιμή και δικαιώνει την απόφασή μας να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του δήμου στις επερχόμενες δημοτικές  εκλογές. Επειδή αυτό που μας ενώνει είναι  τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών μας, αυτά είναι που οφείλουμε να διαχειριζόμαστε και να  επιλύουμε, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και επιταγές. Δεν ήρθα εδώ για να τάξω τα πάντα στους πάντες και μετά να γίνω  ανακόλουθος. Είμαστε η δύναμη εκείνη που θα φέρει ξανά την ελπίδα στην τοπική κοινωνία προτάσσοντας τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση, τη συμμετοχικότητα στη λήψη αποφάσεων, την αξιοκρατία, τη δημιουργικότητα, την κοινωνική υποστήριξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών που πλήττονται από τη κρίση» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σωτηράκης.

 

Αναφερόμενος στις βασικές αρχές του Συνδυασμού μίλησε για:

-Θεσμοθέτηση Κοινωνικού Δικτύου για τις ευπαθείς ομάδες

-Πύλη διασύνδεσης ανέργων και επιχειρηματιών

-Δημιουργία Δημοτικού Πολυιατρείου για ανασφάλιστους και άπορους

-Απαίτηση και διεκδίκηση της ολοκληρωμένης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ευόσμου και των 2 πρώην ΙΚΑ.

-Δημιουργία ΚΔΑΠ(Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων) , ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και Κέντρου Φύλαξης Ηλικιωμένων(ΚΗΦΗ)

-Δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών και σχολικών κτηρίων

-Δημιουργία συνδέσμου ανέργων με προγράμματα του ΟΑΕΔ και με Ευρωπαϊκά προγράμματα.

-Διαμόρφωση χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

-Δημιουργία γραφείου Επιχειρηματικότητας.

-Άμεση απομάκρυνση των πυλώνων και αξιοποίηση των 28 στρεμμάτων επί της Καραολή Δημητρίου.

 

Με το πέρας της ομιλίας του ο κ. Σωτηράκης παρουσίασε τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ λέγοντας πως πρόκειται για άτομα με όραμα, με διαρκείς ανησυχίες και αγωνία για το μέλλον και τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον του τόπου μας, που μπορούν να προσφέρουν με την επιστημονική τους κατάρτιση, τις ιδέες, τη φρεσκάδα, την ορμή και το  πάθος τους. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr