Πέντε τρόποι για να παραμείνετε υγιείς στον εργασιακό σας χώρο

ergasia-grafeio-douleia-antres-gynaika

Μια ισορροπημένη διατροφή, οι υγιεινές συνήθειες σας αλλά και η γυμναστική που θέλετε να κάνετε καθημερινά, δεν μπορούν να ξεκινούν κάθε πρωί και να διακόπτονται κάθε φορά που πηγαίνετε στη δουλειά. Εάν περνάτε 8 ώρες ή παραπάνω στο γραφείο καλό είναι να φροντίσετε τόσο για την σωστή διατροφή αλλά και την υγεία σας. Ανακαλύψτε 5 τρόπους για να παραμείνετε υγιείς στο γραφείο:

1.Επιλέξτε υγιεινά σνακ: Φροντίστε ώστε να παίρνετε μαζί σας από το σπίτι υγιεινά σνακ, όπως φρούτα ή λαχανικά, ώστε να μην καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες στο γραφείο. Αποφύγετε τα συσκευασμένα γλυκίσματα ή τα αλμυρά σνακ και προτιμήστε ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.

2. Πείτε ‘όχι’ στην καθιστική ζωή: 8 ώρες σε ένα γραφείο μπορεί να είναι ΄καταστροφικές’ για την υγεία σας, για αυτό καλό είναι να κάνετε γυμναστική κάθε φορά που έχετε την ευκαιρία. Ακόμα και οι μικρές ασκήσεις, όπως το stretching, το περπάτημα ή ή yoga στην καρέκλα, μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

3.Μαγειρέψτε: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που δεν παραγγέλνουν φαγητό αλλά μαγειρεύουν, χάνουν πιο εύκολα κιλά. Προτιμήστε να πάρετε μαζί σας το γεύμα σας σε ένα τάπερ αντί να παραγγείλετε.

4. Κάντε ένα διάλειμμα: Μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό, όμως καλό είναι να κάνετε διαλείμματα για να βγείτε μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να περπατήσετε.

5. Βελτιώστε τις συνθήκες: Φροντίστε ώστε ο χώρος εργασίας σας να είναι καθαρός και να σας βοηθάει να κάνετε υγιεινές επιλογές. Βάλτε στο ψυγείο του γραφείου σας μόνο υγιεινά τρόφιμα και μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό.

Πηγή: Καθημερινή