Περιφερειακές βιβλιοθήκες Σεμινάρια γερμανικών και ισπανικών

Τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη γερμανική και την ισπανική γλώσσα θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στα σχετικά σεμινάρια που διοργανώνουν τις επόμενες μέρες οι περιφερειακές βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ειδικότερα, σεμινάρια γερμανικής γλώσσας με τίτλο “Γερμανικά στον αέρα” θα πραγματοποιηθούν στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Τριανδρίας και της Κάτω Τούμπας. Τα σεμινάρια θα αρχίσουν στις 8 Δεκεμβρίου 2014, έχουν δίμηνη διάρκεια και απευθύνονται σε ενήλικες οι οποίοι έχουν ήδη γνώσεις πάνω στη γερμανική γλώσσα.

 

Στην Τριανδρία τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από τις 6 έως τις 7.30 το απόγευμα, ενώ στην Κάτω Τούμπα επίσης κάθε Δευτέρα από τις 12.30 έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Στη δημοτική περιφερειακή βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια ισπανικής γλώσσας με τίτλο “Ισπανικά στον αέρα”. Εισηγήτρια θα είναι η καθηγήτρια ισπανικών Ειρήνη Σφυρή, η οποία συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα.

 

Τα σεμινάρια θα αρχίσουν μεθαύριο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, έχουν τρίμηνη διάρκεια και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Και σ’ αυτή την περίπτωση τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες οι οποίοι έχουν ήδη γνώσεις πάνω στην ισπανική γλώσσα και επικεντρώνονται στην εξάσκηση στον προφορικό λόγο με ποικίλη θεματολογία Για όλα τα σεμινάρια η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους περιφερειακές βιβλιοθήκες:

 

Τριανδρίας στο 2310-921660, Κάτω Τούμπας στο 2310-919039 και Άνω Πόλης στο 2310-219329.