Περιοδεία Σ. Αβραμόπουλου στο εργοτάξιο του Αεροδρομίου «Μακεδονία»

Περιοδεία πραγματοποίησε το Σάββατο 11 Μαΐου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Αβραμόπουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο εργοτάξιο του Αεροδρομίου «Μακεδονία». Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη συνόδευσε κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν και τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών επαγγελμάτων, Άγγελος  Γεράκης και Γιώργος  Παπαεπαμεινώνδας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

  Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Φλεβάρη και συζήτησε με τους εργαζόμενους του εργοταξίου για τα ζητήματα των εργαζόμενων στον κλάδο των κατασκευών αλλά και για αυτά των ερχόμενων εκλογών.

  Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέδειξε την ουσιαστική διαφορά του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και των «εκλεκτών» τους σε δήμους και Περιφέρειες, επικαλούμενος την πολύτιμη πείρα των εργαζομένων. «Οι άνθρωποι του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν εμφανίζονται μόνο προεκλογικά, αλλά είναι οι μόνοι που βρίσκονται σταθερά στους χώρους δουλειάς, μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. 

  Από την άλλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επί της ουσίας δεν βγάζουν άχνα για τα σοβαρά προβλήματα και συνταξιδεύουν στο ίδιο «κότερο», αυτό του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, της αντιδραστικής ΕΕ, της πολιτικής που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας για τα κέρδη των λίγων».

  Πρόσθεσε πως σχετικά με τα «απαραίτητα αυτά έργα όπως το μετρό και η επέκταση του αεροδρομίου, εμείς δεν πανηγυρίζουμε και δεν κόβουμε κορδέλες, καθώς είναι έργα ακριβοπληρωμένα, τα οποία στη συνέχεια διαχειρίζονται επιχειρηματικά συμφέροντα όπως η Fraport, βγάζοντας τεράστια κέρδη εκμεταλλευόμενα τις λαϊκές ανάγκες. Αντιθέτως, εμείς συνεχίζουμε την πίεση και για έργα όπως σχολεία, νοσοκομεία και έργα πολιτικής προστασίας, στα οποία ενώ έχει τεράστιες ελλείψεις η ΠΚΜ, δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» καθώς δεν αποφέρουν κέρδη για τους επιχειρηματίες».

«Όλοι τους μιλάνε για ανάπτυξη και για έργα» πρόσθεσε, «κανείς όμως δεν μιλά για τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Την ίδια ώρα που αυτοί πανηγυρίζουν οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς πολύ κατώτερους των πραγματικών αναγκών».

  Κάλεσε τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν τα αστικά κόμματα στις ερχόμενες εκλογές, λέγοντας πως «(…)ζητούν την ψήφο του λαού για να την αξιοποιήσουν ως «συγχωροχάρτι» για την πολιτική που εφάρμοσαν. Να τιμωρηθούν. Να κάνουμε την πραγματική διαφορά ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και τη  «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλες τις κάλπες, ενισχύοντας την οργάνωση και τον αγώνα και εκλέγοντας αξιόπιστους σύμμαχους των εργαζομένων».