Περισσότεροι από 130.000 οφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση-εξπρές

Περίπου 130.000 υπόχρεοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση εξπρές για τις οφειλές μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, από τους οποίους οι 115.000 είναι οφειλέτες του Δημοσίου, όπως μετέδωσε το Mega στο μεσημβρινό του δελτίο ειδήσεων.

 

Κλειδί για να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για την απόδοση του μέτρου τηςρύθμισης εξπρές είναι η ενσωμάτωση των στοιχείων από τις εμπορικές τράπεζες, με τους σχετικούς καταλόγους όσων εντάχθηκαν και τα ποσά που κατέβαλαν.

 

Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν «χαμόγελα» στο οικονομικό επιτελείο για την εξέλιξη της συμμετοχής στο μέτρο, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών.

 

Στο μέτωπο της ρύθμισης για τις 100 δόσεις τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, κατά την ίδια πηγή, καθώς απαιτείται η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, ενώ η σχετική εφαρμογή στο taxisnet δεν είναι ακόμη έτοιμη.

 

Στη περίπτωση των 100 δόσεων, δεν αρκεί ο υπόχρεος να έχει την σχετική ταυτότητα οφειλής και να πάει στην τράπεζα, όπως στη ρύθμιση εξπρές, αλλά είναι αναγκαίο να μπει πρώτα στην συγκεκριμένη εφαρμογή, για να καθορίσει διάφορες παραμέτρους (όπως ο αριθμός των δόσεων).

 

Σε κάθε περίπτωση, κατά το ρεπορτάζ του Mega, το υπουργείο Οικονομικών «δεν δείχνει να βιάζεται», αν και η ρύθμιση εξπρές λήγει στο τέλος της εβδομάδας (στις 27 Μαρτίου) ενώ οι 100 δόσεις στο τέλος του μήνα.