Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: Έτοιμος την άνοιξη

Στο τέλος της άνοιξης αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την οριστική διαμόρφωση του άξονα της Αγίας Σοφίας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

 

Τα συνεργεία του αναδόχου που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου βρίσκονται πλέον εγκατεστημένα στους δύο κάθετους πεζόδρομους της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου.

Μερίδα των κατοίκων της περιοχής της Αγίας Σοφίας διαμαρτύρεται για την εξέλιξη των έργων, καθώς στο πλαίσιο τους προβλέπεται η απομάκρυνση πέντε δέντρων από τους πεζόδρομους της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου.

 

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Θεσσαλονίκης πάντως επισημαίνουν ότι με την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή θα τοποθετηθούν 27 νέες ακακίες.

Τα συνεργεία υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν στους δύο πεζόδρομους για διάστημα περίπου ενός μήνα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μετατοπίσεις στα δίκτυα κοινής ωφελείας, καθώς και τα έργα τσιμεντόστρωσης στην Αγίας Θεοδώρας και στη Γεωργίου Σταύρου.

Αμέσως μετά τα συνεργεία του αναδόχου θα επιστρέψουν στο βασικό άξονα της Αγίας Σοφίας, για να προχωρήσουν στις τελικές διαμορφώσεις του χώρου.

Με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης η Αγίας Σοφίας στο κομμάτι της από την Τσιμισκή μέχρι και τη Μακένζι Κινγκ θα αποτελέσει έναν χώρο περιπάτου και φιλοξενίας διάφορων εκδηλώσεων και δρώμενων. Στο πλαίσιο των έργων που εξελίσσονται το αστικό πράσινο αυξάνεται και συγχρόνως στον άξονα της Αγίας Σοφίας ενσωματώνεται το στοιχείο του νερού.

 

Η έναρξη και η κατάληξη του πεζόδρομου θα σηματοδοτούνται με δύο ειδικές φωτεινές σημάνσεις, τους λεγόμενους «αστικούς φάρους», στη διασταύρωση της Αγίας Σοφίας με την Τσιμισκή και τη Μακένζι Κινγκ.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία