Πεζόδρομος για έξι ώρες η παραλιακή λεωφόρος Νίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε πεζόδρομο μετατράπηκε για άλλη μια φορά η παραλιακή λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες στην πόλη να απολαύσουν τον περίπατό τους κάτω από τον λαμπερό φθινοπωρινό ήλιο. Η πεζοδρόμηση του κεντρικού παραλιακού δρόμου, που γίνεται μια φορά κάθε μήνα, έδωσε τη δυνατότητα και σήμερα και σε χιλιάδες ποδηλάτες να μετακινηθούν με ασφάλεια και να απολαύσουν τη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, χωρίς αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων έγινε από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα , σε ολόκληρο το μήκος της λεωφόρου Νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ ταυτόχρονα αμφιδρομήθηκαν οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου, ώστε να εξυπηρετούνται οι σταθμοί αυτοκινήτων. Επίσης, ενισχύθηκαν τα μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατοδρόμους των οδών Σαλαμίνος και Ναυάρχου Κουντουριώτη (τμήμα μεταξύ των οδών Σαλαμίνος- Βενιζέλου) για την απρόσκοπτη κίνηση των ποδηλατών προς το σημείο της πεζοδρόμησης.

Επίσης, με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας τοποθετήθηκε κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Σημειώνεται, ότι κινήσεις πολιτών και μεμονωμένοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν, εδώ και πολλά χρόνια, να πεζοδρομηθεί σε μόνιμη βάση η παραλιακή λεωφόρος, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ