Πυκνό χιόνι και ακυρώσεις πτήσεων στην Κωνσταντινούπολη

ΦΩΤΟ: EPA/TOLGA BOZOGLU/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EPA/TOLGA BOZOGLU/ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκαντοντάδες πτήσεις προς και από την Τουρκία ματαιώθηκαν τόσο για την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή (Πρωτοχρονιά) στα δυο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, αφού η πόλη καλύφθηκε από πυκνό χιόνι, με αποτέλεσμα να κλείσουν επίσης τα σχολεία και να παραλύσει η οδική κυκλοφορία.
Η εταιρεία Turkish Airlines ματαίωσε 265 πτήσεις προς και από το κύριο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και 37 πτήσεις προς και από το δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης, το Σαμπιχά Γκιοκτσέν. Η εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους Pegasus ανακοίνωσε ότι ματαίωσε 34 πτήσεις με προορισμό ή προέλευση το Σαμπιχά Γκιοκτσέν.

Την Τετάρτη, οι αρχές της Κωνσταντινούπολης είχαν ήδη θέσει σε ετοιμότητα περισσότερα από 1.000 οχήματα και βαριά μηχανηματα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς, όμως προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην μετακινούνται παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται ότι θα συνεχισθούν στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Η κυκλοφορία των οχηματαγωγών στα στενά του Βοσπόρου αναστατώθηκε επίσης, ωστόσο ο υδάτινος δίαυλος παραμένει ανοικτός στην κυκλοφορία.