Πικρές αλήθειες: Εκατό ημέρες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ¨στην εξουσία

Ηρθε η ελπίδα και η αξιοπρέπεια ή έστω η αισιοδοξία μετά από εκατό ημέρες διακυβέρνησης από δύο κόμματα που ήταν αντιμνημονιακά -υπενθυμίζουμε- πριν εκλεγούν και σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού; Η μήπως άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα τους αλλιώς; Και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό;

 

Ο νεποτισμός, η οικογενειοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις συνεχίζονται. Μάθατε για τους διορισμούς από άλλους δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε. 

 

Είναι η παρασιτοκρατία, ηλίθιε…

 

Οι πατούντες επί του πτώματος που ονομάζεται ελληνικός λαός ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αλλά μόνο με την διαιώνιση της δικής τους επικυριαρχίας στην χώρα. Δεν έχουν σχέση με την πατρίδα ή τη δημοκρατία ή την κοινωνική αλληλεγγύη. Στην πραγματικότητα λειτουργούν ακόμη και σήμερα σαν να βρίσκονται στις αρχές του περασμένου αιώνα, στα πλαίσια μιας φεουδαρχικής κοινωνίας.

 

Κατ΄ ευφημισμό αναφέρονται ως εκπρόσωποι της αστικής τάξης. Όλη αυτή η κατάσταση, πάντως, όπως διαμορφώνεται, μοιάζει με τις συνάξεις των τσιφλικάδων στον Θεσσαλικό κάμπο λίγο πριν ξεσπάσει η εξέγερση των κολίγων. Των ανθρώπων, δηλαδή, της παραγωγής. Των μη κρατικοδίαιτων που σήμερα δεν έχουν καν πολιτική έκφραση. Μέχρι σήμερα η κρατικοδίαιτη φεουδαρχία κατορθώνει να τους καπελώνει. Θα το κάνει για άλλη μία φορά…

 

Δεν έχουν κομματική ταυτότητα και φροντίζουν να είναι πάντα δίπλα στο γκουβέρνο. Έτσι, τους βλέπουμε τα τελευταία δύο χρόνια να κάνουν μία «ιστορική μεταστροφή» και πολλοί από αυτούς να γίνονται  από κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ… ΣΥΡΙΖΑ! 

 

Και τώρα που βλέπουν τον κίνδυνο να αποτύχουν στην επένδυσή τους, σπεύδουν να ετοιμάσουν το «επόμενο σενάριο»: Μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προσωπικότητες. Πλασάρουν το σενάριό τους εντός κι εκτός συνόρων με μεγάλη επιμονή, επιχειρώντας να ελέγξουν για άλλη μία φορά τις εξελίξεις.

 

Η ελληνική φεουδαρχία νιώθει πανίσχυρη, καθώς έχει κατορθώσει να είναι μέσα σε όλες τις καταστάσεις! Οι χτεσινοί «εθνικοί πρωταθλητές» είναι οι σημερινοί «εταίροι» της αριστεράς και θα είναι οι αυριανοί «φύλακες» της ανάπτυξης, σε περίπτωση μιας ατυχούς κατάληξης για την κυβέρνηση του Αλέξη. Το δυστύχημα είναι ότι βρίσκουν πάντα τον δρόμο για την επιτυχία, επειδή έχουν ένα κοινό γνώρισμα με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία: Την αγάπη και την προσήλωση τους στον κρατισμό.

 

Το τραγικό είναι ότι μπορεί και να τους περάσει! Και τότε, ναι! Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Θα είναι σαν να βάζει κανείς τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα. Για άλλη μία φορά. Για να μην μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή την χώρα.

 

Στις εκατό ημέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διορίστηκαν άνθρωποι των δύο κομμάτων και πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ και Νεοδημοκράτες. 

 

Δεν κιαταργήθηκε κανένα μέτρο σε βάρος του λαού, αλλά αντίθετα λήφθηκαν και άλλα εναντίον του. 

 

Επί εκατό ημέρες συνεχίζονται κανονικά οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και φυσικά οι κατασχέσεις των σπιτιών των δανειοληπτών που δεν έχουν να πληρώσουν άλλο δάνεια με παράνομους τοκογλυφικούς όρους. Προσλήψεις εκ του παραθύρου, προνόμια σε υμέτερους, υποκλίσεις σε φεουδάρχες, παραπληροφόρηση με δίκες-παρωδίες μελών της ελίτ ως στάχτη στα μάτια του κόσμου για να ληφθούν από την πίσω πόρτα νέα μέτρα υπέρ της κλεπτοκρατίας.

 

Εξαγωγή συναλλάγματος από στελέχη της κυβέρνησης, επιδείνωση της κατάστασης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σταματημένα έργα, καταλήψεις, εισροή αλλοδαπών μεταναστών/προσφύγων ή ηττημένων φονταμενταλιστών για «ηλιοθεραπεία», καμία λειτουργία κανενός ελεγκτικού μηχανισμού, πλήρης ασυδοσία ιδιοκτητών σούπερμαρκετ και τραπεζιτών και λοιπών ανθρώπων -γύρω στους 5.000-7.000 που κάποιοι τους παρέδωσαν -με το αζημίωτο- τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας στα χέρια.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr