Πυλαία – Χορτιάτης: Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Υπέρ των μαθητών που έχουν ανάγκη από την ενισχυτική διδασκαλία και οι οικογένειες τους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά, εστιάζεται η νέα πρωτοβουλία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που προχωρά στη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο με το εκπαιδευτικό δυναμικό των εθελοντών εκπαιδευτικών που διαθέτει θα λειτουργήσει πιλοτικά και θα παρέχει δωρεάν μαθήματα στο Πανόραμα, στην Πυλαία και στον Χορτιάτη. Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες σε σχολεία του Δήμου και απευθύνονται σε μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ Λυκείου. Στην πρώτη πιλοτική λειτουργία του προγράμματος τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι η Φυσική, η Χημεία, τα Μαθηματικά και τα Φιλολογικά.

«Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια του δήμου να σταθεί αλληλέγγυος στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και ιδιαίτερα τους μαθητές που προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ηρακλής Τιτόπουλος εξηγεί ότι:  «Ανταποκριθήκαμε με ευθύνη στα αιτήματα των μαθητών και των οικογενειών τους για την προσφορά ενισχυτικής διδασκαλίας με τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Τα μαθήματα είναι δωρεάν για όλους, καλύπτουν τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και τις δύο πρώτες του Λυκείου και η λειτουργία του προγράμματος θα στηριχθεί αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών».

Όσοι μαθητές επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μπορούν να το δηλώσουν στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, στο τηλέφωνο 2313 302 677 (κα Νατάσα Χατζούδα), στο email n.papadopoulou@pilea-hortiatis.gr  ή στο φαξ 2310332404.