«Πυρετός» για τη «Βαλκανική Πλατεία 2016»…

valkaniki-plateia-neapoli

Στον ρυθμό των μεγάλων πολιτιστικών κύκλων κινείται αυτή την περίοδο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος εδώ και δεκαετίες διοργανώνει κορυφαίους θεσμούς και δίνει το στίγμα του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που εξελίσσονται τα 22α ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ, τα οποία ξεκίνησαν προχθές, Κυριακή 21 Αυγούστου, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Αυγούστου, ένας άλλος …πυρετός κινητοποιεί τους δημοτικούς μηχανισμούς. Πρόκειται για τη «ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2016», τον μεγάλο κύκλο εκδηλώσεων που μέσα από τη μουσική, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά και την παράδοση ενώνει τους λαούς της Βαλκανικής χερσονήσου προάγοντας τις έννοιες της φιλίας και της συνεργασίας.

Η «ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2016» ανοίγει με τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια, και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για το περιεχόμενο, δε, της συναυλίας αυτής, που σηματοδοτεί την επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων, θα μιλήσουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης στη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικά κατάστημα Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη).

«‘‘Ταξιδεύουμε’’ και πάλι στα Βαλκάνια, επιμένοντας να δημιουργούμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών, να συνεχίζουμε έναν αέναο διάλογο (που άλλοτε με εντάσεις και άλλοτε με ηρεμία) μοιάζει να έχει ριζώσει σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης. Πυξίδα μας η συνεργασία, η αλληλεπίδραση, η διάδραση, το αντάμωμα, ο διάλογος και η επικοινωνία. Μοναδικός και σταθερός στόχος είναι η ενίσχυση της φιλίας και συνεργασίας των λαών, η ειρήνη στην περιοχή μας και η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των ανθρώπων και των λαών», τονίζει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

Γιώργος Νταλάρας και Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι δύο μόνο από τους κορυφαίους καλλιτέχνες που φέτος θα εμφανιστούν σε αυτή την Πλατεία του Πολιτισμού των Βαλκανίων, ενώ και αυτή τη χρονιά η… παιδική Βαλκανική Πλατεία θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους λιλιπούτειους επισκέπτες της.