Πιθανή άνοδο των βάσεων «δείχνουν» τα βατά θέματα των πανελλαδικών

Ώθηση προς τα πάνω αναμένεται να δώσουν στις βάσεις τα θέματα των μαθημάτων, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, Τετάρτη οι υποψήφιοι των τριών κατευθύνσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα θέματα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, τη Χημεία-Βιολογία και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων εκτιμάται ότι ήταν πιο βατά σε σχέση με πέρυσι. Εξαίρεση αποτελεί η Βιολογία, τα θέματα της οποίας κρίθηκαν μεν αναμενόμενα, αλλά απαιτητικά.

Τα τέσσερα αυτά μαθήματα έχουν ειδική βαρύτητα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. 

Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία οι μαθητές εξετάστηκαν σε απόσπασμα από «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού.

Οι επιδόσεις των μαθητών στη Βιολογία θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το ύψος των βάσεων στις ιατρικές σχολές. Σημειώνεται, πάντως, ότι πέρυσι είχε καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ επταετίας στο ποσοστό των μαθητών, που είχαν βαθμολογηθεί με 18 και πάνω.

Ειδικότερα, πέρυσι στη Βιολογία είχαν γράψει κάτω από τη βάση 15,99% των υποψηφίων, από 10 έως 15 26,33% και από 15 έως 20 57,65%.

Αντιστοίχως, τα ποσοστά στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, όπου οι υποψήφιοι είχαν εξεταστεί σε κείμενο του Διονύσιου Σολωμού, ήταν 31,58%, 41,91% και 26,48%, στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων 25,81 %, 30,72 % και 43,45 % και τέλος στη Χημεία – Βιοχημεία 18,29%, 29,36% και 52,31%.

Οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων θα συνεχιστούν την Παρασκευή με τα μαθήματα των Λατινικών (κατεύθυνσης), Χημείας (κατεύθυνσης) και Ανάπτυξης Εφαρμογών (κατεύθυνσης).

 

Δείτε επίσης:

Πανελλαδικές 2014: Τα θέματα σε Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία, Αρχές Οργάνωσης