Πλακιωτάκης: Με τη φορολογική δήλωση θα ταξιδεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών

Από αύριο το πρωί στις 6 τίθεται σε ισχύ το μέτρο της μετάβασης στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στον τρόπου που θα αποδεικνύει κάποιος ότι είναι μόνιμος κάτοικος ενός νησιού. «Αυτό θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης», δήλωσε.

Ο έλεγχος θα γίνεται όταν οι επιβάτες θα επιβιβάζονται στο πλοίο, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης ενώ σημείωσε ότι έχουν ενημερωθεί ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρείας.

«Είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό διότι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο μεγάλης συμφόρησης ιδιαίτερα σε μικρά νησιά και αυτό αύξανε και τον κίνδυνο», δήλωσε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε πως οι μεταφορές προϊόντων προς τα νησιά θα συνεχιστούν κανονικά και πως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν από τα νησιά.


Πηγή: iefimerida.gr