Πλειστηριασμοί: «Κλειστά τα χαρτιά» της κυβέρνησης για την παράταση προστασίας

Δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο για το θέμα της παράτασης του μεταβατικού πλαισίου προστασίας της κύριας κατοικίας από τους τραπεζικούς πλειστηριασμούς, επισήμανε κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Σε συνομιλία που είχε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου με δημοσιογράφους επισήμανε: “Οποιαδήποτε πρόχειρη και βιαστική δήλωση για το θέμα μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα”.

 

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης ερωτηθείς για το σχέδιο “Δένδια” σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων καθώς και συνολικά για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες υπογράμμισε: “Το πλαίσιο που υπάρχει είναι επαρκές”, είπε αναφερόμενος στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών που προβλέπει ρυθμίσεις από τις τράπεζες αλλά και για το Νόμο Κατσέλη.

 

Ειδικά για το “σχέδιο Δένδια” σημείωσε πως “αν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για νομοθετική ρύθμιση, χρειάζεται σοβαρή μελέτη του θέματος. Ακούμε προσεκτικά τις απόψεις φορέων”.

 

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε επίσης με νόημα ότι “πρέπει όποια απόφαση για αυτά τα θέματα να λαμβάνει υπόψη και να δείχνει προσοχή στον τραπεζικό πυλώνα”.

 

Πηγή: Έθνος