Πλήρες μέλος της EBU η ΝΕΡΙΤ

Την ένταξη της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση του οργανισμού που συνεδρίασε στη Γενεύη.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΕΡΙΤ, η αίτηση ένταξης έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ενώ οι εκπρόσωποι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της ΠΓΔΜ απείχαν από την ψηφοφορία.

 

Σύμφωνα με την εισήγηση των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης, η ΝΕΡΙΤ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή της ως πλήρες μέλος, βάσει και της σχετικής πρότασης που κατέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της EBU προς τη Γενική Συνέλευση πριν από λίγες εβδομάδες.

 

Ο κ. Krzysztof Wojciechowski, Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της EBU – η οποία και εισηγήθηκε ανεπιφύλακτα την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση – αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν σε σύντομο διάστημα για την εξ αρχής δόμηση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

 

Ως το πλέον σημαντικό βήμα για τη διεθνή παρουσία της ΝΕΡΙΤ και την ένταξή της στην ευρωπαϊκή ραδιοτηλεοπτική οικογένεια, χαρακτήρισε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της EBU ο Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ κ. Πέτρος Μάης, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για συνέργειες στο πεδίο των συμπαραγωγών, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών διεθνούς επιπέδου.

 

Συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision

 

Ως αποτέλεσμα της ομόφωνης αποδοχής της Ελλάδας ως μέλος της EBU, ανακοινώθηκε η συμμετοχή της χώρας μας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

 

Η ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βιέννη στις 19, 21 (Α΄ και Β΄ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός).

 

Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.