Πληροφόρηση για θέματα απασχόλησης στην Πλατεία Αριστοτέλους

“Είσαι νέος, νέα 16-30 ετών και άνεργος, άνεργη; Επιθυμείς να βελτιώσεις τα επαγγελματικά σου προσόντα; Θέλεις να μάθεις πότε θεμελιώνεις δικαίωμα σύνταξης;” Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα εργαζομένων και ανέργων δίδει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, μέσω των δράσεων, που υλοποιεί, στο πλαίσιο του έργου “Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων”.

 

Από σήμερα το πρωί (μέχρι και αύριο στις 3μμ) σύμβουλοι σταδιοδρομίας του Ινστιτούτου θα βρίσκονται σε υπαίθριο stand, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους με Β. Ηρακλείου), προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες για ένα σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων, με έμφαση στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, των εξελίξεων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στην απασχόληση, καθώς για τη δημιουργία Εξειδικευμένων Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΕΚΠΑ), τα οποία υποστηρίζουν άνεργους ηλικίας 16 έως 30 ετών.

 

“Το δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων είναι μία δομή, που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο και ουσιαστικά ενημερώνει τους εργαζόμενους για θέματα, που αφορούν εργασιακά ζητήματα και ασφαλιστικά θέματα, όπως αν πληροί κάποιος τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης.

 

Νέα δράση είναι τα ΕΚΠΑ, εξειδικευμένα κέντρα, στοχευμένα ως προς την ηλικιακή ομάδα που εξυπηρετούν, καθώς ενημερώνουν τους νέους ανέργους για προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, για ό,τι πρόγραμμα υπάρχει αυτή τη στιγμή, για θέσεις εργασίας είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύμβουλος σταδιοδρομίας του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ, Βασιλική Μπάτσιου.

 

Διευκρίνισε δε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει το Ινστιτούτο είναι δωρεάν, ενώ εκτός από ατομική, παρέχεται και ομαδική συμβουλευτική, καθώς και εργαστήρια ανάπτυξης των δεξιοτήτων.

 

Για τη στοχευμένη διάχυση των δράσεων πληροφόρησης το Ινστιτούτο συνεργάζεται με το Γραφείο Εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στόχος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (γραφεία στην οδό Αισώπου 24 & Προμηθέως), είναι σύντομα να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και ενημέρωσης και εξ αποστάσεως, μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικής επικοινωνίας, η οποία είναι υπό κατασκευή.