Πολ Ράιτ: Κινδυνεύουν άμεσα 1.500 θέσεις εργασίας

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Είναι θέμα χρόνου να σταματήσει τελείως η δραστηριότητά μας στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold Πολ Ράιτ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία αναστέλλει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών της στη Χαλκιδική.

Ο κ. Ράιτ τόνισε ότι κινδυνεύουν άμεσα 1.500 θέσεις εργασίας και πρόσθεσε πως η αντιμετώπιση των ξένων επενδυτών από την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ κακό παράδειγμα.
Όπως είπε, «η εταιρεία είναι δεσμευμένη στο έργο της, τα project είναι ανοιχτά και είμαστε σε σημείο καμπής». «Η Eldorado έχει δυνατούς επενδυτές και είμαστε πρόθυμοι και  έτοιμοι να ρίξουμε χρήματα στην Ελλάδα αλλά θέλουμε να έχουμε απέναντι μας έναν αξιόπιστο συνομιλητή, κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο κ. Ράιτ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι όσοι αντιδρούν στο έργο συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής κοινωνίας αποτελούν μειοψηφία και βρίσκονται μακριά από το έργο.

«Έχουμε σύμβαση δεσμευτική με το ελληνικό κράτος, είμαστε σύννομοι με όλα και φροντίζουμε το έργο να είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», συνέχισε, ενώ γνωστοποίησε ότι θα έχει επικοινωνία με διεθνείς αναλυτές το μεσημέρι, μετά το άνοιγμα της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, αλλά και συναντήσεις με οικονομικούς φορείς της Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

«Η απόφαση μας για αναστολή επενδύσεων δεν γίνεται για να τσιγκλήσουμε και να προκαλέσουμε την κυβέρνηση», ξεκαθάρισε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι – παρά τα προβλήματα – η έκβαση θα είναι θετική. «Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από την Ελλάδα γιατί είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να επιλυθεί» το θέμα.

Σημειώνεται ότι για την Τετάρτη το μεσημέρι εχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του CEO της Εldorado Gold και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Πηγή: Ναυτεμπορική