Πόλεμος ΔΗΜΑΡ – Ντινόπουλου για το «αυτός πληρώθηκε καλά» για τον Κουβέλη (Video)

Αγρια κόντρα ξέσπασε με αφορμή βίντεο από οικιακή εκδήλωση στην οποία μιλάει ο Αργύρης Ντινόπουλος, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών να αναφέρει για τον Φώτη Κουβέλη «αυτός πληρώθηκε καλά», ενώ «φούσκωσε» κατά… 30 φορές το κόστος των ψηφοδελτίων, προκαλώντας την οργή της ΔΗΜΑΡ.

 

«Είναι τεράστιο το κόστος. Εγώ θα σας πω ένα νούμερο … μόνο και μόνο για το χαρτί για τα ψηφοδέλτια … επειδή γίναν και έκτακτα (σ.σ. χρειάστηκαν) 50 εκατ. ευρώ», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, που μάλιστα επαναλαμβάνει το ποσό επειδή τουλάχιστον ένας παριστάμενος δυσκολεύεται να πιστέψει το ύψος της δαπάνης. «50 εκατ. ευρώ επειδή ο κ.Τσίπρας ήθελε να κάνει εκλογές γεναριάτικα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σε δημοσίευμά της η Αυγή παραθέτει τα στοιχεία από την Διαύγεια σύμφωνα με τα οποία η δαπάνη για του χαρτιού των ψηφοδελτίων ήταν λίγο μικρότερη του 1,5 εκατ. ευρώ.

Αυτό που ωστόσο πυροδότησε το κλίμα ήταν η αναφορά του κ.Ντινόπουλου αμέσως μετά. Σε σχόλιο παριστάμενου ότι δεν ήταν μόνο ο κ.Τσίπρας που με την στάση του στην διαδικασία εκλογής Προέδρου προκάλεσε τις εκλογές, αλλά και ο κ.Κουβέλης, ο κ.Ντινόπουλος είπε: «αυτόν άσ’ τον, αυτός πληρώθηκε καλά».

 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, που με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ οφείλουν να αποδοκιμάσουν δημοσίως τον υβριστή – υποψήφιο βουλευτή και πρώην υπουργό Αρ. Ντινόπουλο για όσα χυδαία και εμετικά είπε σε προεκλογική συγκέντρωση κατά του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη. Αν αδιαφορήσουν, θα είναι συνένοχοι στην πολιτική ανηθικότητα και στη βρωμιά».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει ότι «τα όσα απαράδεκτα αναφέρει σε προεκλογική του συγκέντρωση ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ.Ντινόπουλος, όπου μεταξύ άλλων μιλά ακόμα και για χρηματισμό του κ.Κουβέλη, δείχνουν το πολιτικό επίπεδο των στελεχών της ΝΔ και το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι εκλεκτοί του κ.Σαμαρά λίγες μέρες πριν ο ελληνικός λαός τους δείξει την οριστική πόρτα εξόδου».

Θα πρέπει επίσης να προστεθεί ότι ο κ.Ντινόπουλος κάνει μία σειρά από σχόλια για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ότι «έχει αρμοδιότητες που δεν είναι αποφασιστικές», «έχει ένα διακοσμητικό ρόλο».