Πολυετής ποινή κάθειρξης σε 27χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας ιερόδουλης

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 27χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 34χρονης ιερόδουλης.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε τον περυσινό Δεκέμβριο, όταν ο κατηγορούμενος μετέφερε την παθούσα με όχημα σε ερημική περιοχή του Δενδροποτάμου και της επιτέθηκε με μεταλλικό σωλήνα.

Πεπεισμένος ότι η γυναίκα είναι νεκρή, τη μετέφερε στη συνέχεια στη Χαλκηδόνα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου κοντά στη διασταύρωση του Βαλτοχωρίου, την εγκατέλειψε σε αρδευτικό κανάλι και εξαφανίστηκε. Διερχόμενη οδηγός την εντόπισε και ειδοποίησε της αρχές, με το θύμα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκε με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, στην τραχηλική και μετωπιαία χώρα.

Μόλις το επέτρεψε η υγεία της, εξετάστηκε από αστυνομικούς, στους οποίους κατήγγειλε όσα προηγήθηκαν. Λίγες μέρες μετά το περιστατικό κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες, ο 27χρονος, έχοντας ήδη μεταβεί στην Αθήνα, προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας. Τελικά ομολόγησε την πράξη σε βάρος της ιερόδουλης και συνελήφθη.

Απολογούμενος στο δικαστήριο εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, καθώς -όπως είπε- είδε μέσα από το όχημά του τρία άτομα να πλησιάζουν και θεώρησε ότι επρόκειτο για «παγίδα» που του έστησε η 34χρονη.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς και τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.