Πόλος έλξης μαθητών από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια το ΝΟΗΣΙΣ!

O αρχαιότερος υπολογιστής του κόσμου κατασκευάστηκε σε μια χώρα που είναι φημισμένη για τα φιλοσοφικά της επιτεύγματα.

Η μόνιμη έκθεση όμως της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο ΝΟΗΣΙΣ ,όπως και η έκθεση ΙΔΕΑ που ταξιδεύει στο εξωτερικό, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Κι όμως δεν είναι μόνο αυτή η μόνιμη Έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που εντυπωσίασε την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Στο εκθετήριο αυτοκινήτων γνώρισαν από κοντά το περίφημο ελληνικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία της Σύρου, είδαν τις πρώτες εφευρέσεις της κινέζικης τεχνολογίας, είδαν τους νόμους της Φυσικής να γίνονται ψυχαγωγικά παιχνίδια και πολλά ακόμη…

«Το πιο σημαντικό γεγονός για μένα στην 84η ΔΕΘ είναι οι καινοτόμες εφαρμογές των μαθητών που παρουσίασαν στο stand του ΝΟΗΣΙΣ» είπε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας. Όπως μάλιστα εξήγησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του «ΝΟΗΣΙΣ» , «είναι σημαντικό να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά μας να γνωρίσουν την τεχνολογία, να καινοτομήσουν. Γι αυτό και θα πρέπει να επισκεφθούν το Νόησις όλα τα σχολεία. Μαθητές και από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις Βαλκανικές χώρες».

Στη διάρκεια της χθεσινής τους επίσκεψης ο Υφυπουργός Χρήστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Αθανάσιος Κυριαζής, ενημερώθηκαν για τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα , την υποδομή και τα θεάματα του Κέντρου.

Ο Πρόεδρος του Νόησις Μ Σιγάλας αναφέρθηκε στα δύο διεθνή βραβεία που απέσπασε μέχρι σήμερα το Κέντρο , αλλά και στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, στο πλαίσιο του οποίου 3500 προσφυγόπουλα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Νόησις .

Ο Γενικός Διευθυντής Θανάσης Κοντονικολάου, τόνισε μεταξύ άλλων τις προοπτικές, τη δυναμική αλλά και τα οικονομικά στοιχεία.