«Πορτοκαλί συναγερμός» για το σύστημα ηλεκτροδότησης -Αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης υφίσταται «όταν ανακύπτει πρόβλημα που θέτει ή ενδέχεται να θέσει, για οποιοδήποτε λόγο, το Σύστημα ή το Δίκτυο σε σοβαρό κίνδυνο ή να επηρεάζει την αξιόπιστη και επαρκή τροφοδοσία των καταναλωτών ή να επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία της Διαδικασίας Κατανομής».

 

Ο πορτοκαλί συναγερμός είναι το πρώτο στάδιο που ενεργοποιείται σε περίπτωση που η πιθανότητα αδυναμίας κάλυψης του φορτίου του Συστήματος είναι αυξημένη ή όταν η συχνότητα ή η τάση αποκλίνουν από τις κανονικές τιμές.

Ακολουθεί ο κόκκινος συναγερμός όταν πιθανολογείται άμεση αδυναμία κάλυψης του φορτίου και ο μπλε σε περίπτωση μερικής ή γενικής διακοπής λειτουργίας του Συστήματος.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί μέχρι στιγμής 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 3.400 μεγαβάτ, λόγω των κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Από τις 11.00 έως τις 14.00 εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος μίας ώρας ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

 

Στους πίνακες του ΔΕΔΔΗΕ δεν περιλαμβάνονται οι πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι τα προγράμματα περικοπών είναι ενδεικτικά και ενδέχεται να μεταβληθούν τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορούν, εφόσον μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας).

 

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.

 

Η ΔΕΗ ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η απεργία 

 

H ΔΕΗ ΑΕ σήμερα το πρωί κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.

Η συζήτηση της εν λόγω αγωγής ορίστηκε για σήμερα στη μία το μεσημέρι. Η ΓΕΝΟΠ έχει προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από σήμερα τα ξημερώματα με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» που συζητείται από χθες στη Βουλή.

 

Δείτε επίσης:

Νέες διακοπές ρεύματος από τις 19.00 -Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα