Πώς να φτιάξετε ένα τεράστιο σάντουιτς για το παιδικό πάρτι

santouits-fagito

Μαμάδες φτιάξτε αυτό το τεράστιο σάντουιτς που φτάνει να ταΐσει μέχρι και 10 λιλιπούτειους φίλους!
Θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο καρβέλι στρογγυλό ψωμί (πάνω από 1/2 κιλό)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. σαλάμι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. τυρί προβολόνε κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Εξοπλισμός
  • Μαχαίρι ψωμιού
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • Μεμβράνη περιτυλίγματος

Οδηγίες:

1. Προετοιμάστε το ψωμί: Κόβετε το ψωμί οριζόντια στη μέση. Αφαιρέστε λίγη ψίχα από το εσωτερικό και από τα δύο μέρη, αλλά περισσότερο θα αφαιρέσετε από το κάτω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια εσοχή για να γεμίσετε το σάντουιτς.

2. Αλείψτε το ψωμί: Αλείψτε το εσωτερικό και των δύο ψωμιών με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα ή μουστάρδα αντ ‘αυτού.)

3. Βάλτε τα συστατικά: Βάλτε τα αλλαντικά και το τυρί στο κάτω μισό του ψωμιού. Αρχίστε με το ζαμπόν, συνεχίστε με το σαλάμι και στη συνέχεια το τυρί.

4. Προσθέστε τα λαχανικά: Στρώστε τις ντομάτες πάνω από το τυρί και έπειτα βάλτε το μαρούλι.

5. Η ώρα των μπαχαρικών: Περιχύστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ξίδι πάνω από το μαρούλι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

6. Τυλίξτε: Τοποθετήστε το άλλο μισό του ψωμιού πάνω από το μαρούλι και πιέστε προς τα κάτω ελαφρά. Τυλίξτε το σάντουιτς με τη μεμβράνη περιτυλίγματος σφιχτά και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι 1 ημέρα.

7. Κόψτε και σερβίρετε: Ξετυλίξτε το σάντουιτς και χρησιμοποιήστε ένα μακρύ, οδοντωτό μαχαίρι για να το κόψετε σε φέτες.

Tips

• Εύκολο σερβίρισμα: Κόψτε το σάντουιτς στο σπίτι και ξανατυλίξτε το για να μπορούν

εύκολα να πάρουν τα παιδιά κομμάτι αν το πάρτι γίνεται σε πάρκο.

• Φτιάξτε το νωρίτερα: Αυτό το σάντουιτς μπορεί να γίνει και 1 ημέρα νωρίτερα και να

συντηρηθεί στο ψυγείο.