Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις της Α’ Λυκείου

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επιτυχή διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων της Α' Λυκείου, όπου για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί τράπεζα θεμάτων, κατήρτισε το υπουργείο Παιδείας. 

Απαντήσεις σε σημαντικές απορίες αλλά και λεπτομέρειες που μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει γνωστές για τις προαγωγικές εξετάσεις μέσω της Τράπεζας Θεμάτων δίνει σήμερα το «Εθνος» στους περίπου 80.000 μαθητές της Α΄ Λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτή την τάξη.

Η Τράπεζα Θεμάτων για κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει πάνω από 300 θέματα, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν όλα -προκειμένου να έχουν πρόσβαση μαθητές και καθηγητές- μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Το ζήτημα αυτό συμπεριλήφθη σε τροπολογία που αφορά θέματα και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης, ο υπουργός παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προς ψήφιση στη Βουλή.

Με δεδομένη την αγωνία για τον νέο τρόπο εξέτασης αλλά και το γεγονός ότι η βαθμολογία της τάξης αυτής θα μετρά και για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, το «Εθνος» δίνει μια πληρέστερη εικόνα στους γονείς και στους μαθητές για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.
Για τα θέματα ισοτιμίας τίτλων, αναφέρεται στην τροπολογία ότι «οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων τίτλων ανωτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

 

Η τροπολογία μεταξύ άλλων αφορά στους Πολύτεκνους-υποψηφίους για τα ΑΕΙ, τους υποψηφίους της Κεφαλονιάς, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10%, το προσωπικό των ΑΕΙ, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή, τους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης, τις μετακινήσεις προϊσταμένων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπ. Παιδείας, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα ελληνικά σχολεία εξωτερικού, τα Ιδιωτικά Σχολεία και το νέο Οργανισμό Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr