«Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά»: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Σε απεργία κατεβαίνουν φορείς και εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους σήμερα Πέμπτη 1η Μαΐου, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη από κοινού με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Ν. Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά», τα συνδικάτα θα διαδηλώσουν ενάντια «στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις».

Όπως επισημαίνουν, οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια γι’ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

 

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα και προσυγκεντρώσεις στις 9.30 όπου θα ακουστούν ποιήματα και ιστορικά στοιχεία για την Πρωτομαγιά.

 

Στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν, με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Χωρίς λεωφορεία, τρένα και προαστιακό την Πρωτομαγιά

 

Ακόμη, δεμένα θα είναι αύριο τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά. 

Δεμένα τα πλοία αύριο, λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

 

Η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας ενόψει Πρωτομαγιάς

 

Θεσσαλονίκη
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ., κι έτσι τα δρομολόγια των γραμμών θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας.
Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια:  Χωρίς λεωφορεία την Πρωτομαγία η Θεσσαλονίκη

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr