Πότε θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία για την υπεξαίρεση στη Θεσσαλονίκη

Στις 14 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

 

Σήμερα, 53η μέρα της δευτεροβάθμιας δίκης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Τελευταίος αγόρευσε ο συνήγορος ενός εκ των δύο κατηγορούμενων πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την μέρα και την ώρα έκδοσης της απόφασης, η οποία ορίστηκε για τη Δευτέρα 14/7, στις 12 το μεσημέρι.

 

Υπενθυμίζεται ότι για την πολύκροτη υπόθεση, εκτός από τον Β. Παπαγεωργόπουλο, είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας κι ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο μόνος που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση. Εξάλλου, στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας επιβλήθηκαν, αντιστοίχως, ποινές κάθειρξης 10 και 15 ετών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ