Πού βρήκε τα λεφτά ο Παπασταύρου;

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι άξιο απορίας πώς κάποιος μπορεί να βρει σε χρόνο ρεκόρ τεράστια ποσά για να πληρώσει πρόστιμα στην εφορία. Αναφερόμαστε στη περίπτωση του γνωστού και μη εξαιρετέου, Σταύρου Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ.Παπασταύρου πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκ. ευρώ για να μην πάει στο δικαστήριο κατηγορούμενος για κακούργημα, όπως φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 5,4 εκ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του, που περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Άραγε πήρε κάποιο δάνειο; Στη περίπτωση αυτή είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς από ποια τράπεζα το πήρε και με ποιους όρους. Γιατί, αν πάει κάποιος δανειολήπτης σε μια τράπεζα και ζητήσει να δανειστεί έστω και 1 ευρώ, θα τον περάσουν, όχι από έλεγχο, αλλά από πλήρη ακτινογραφία και σκανάρισμα όλων των περιουσιακών του στοιχείων, τόσο του ίδιου όσο και των μελών της οικογένειά τους.

Είναι περίεργη όντως η ευκολία με την οποία δανείστηκε, αν δανείστηκε βέβαια, ο κ.Παπασταύρου, αυτά τα 3,3 εκ. ευρώ, για τα οποία, όπως δήλωσε, θα προσφύγει στα δικαστήρια για να τα διεκδικήσει από το Δημόσιο.